Muschi de cerb cu sos brun si smantana, cu cartofi la cuptor

Acest muschi de cerb cu sos brun si smantana este fraged si plin de gust. Recomandarea noastra este sa fie servit medium sau medium-rare, astfel ca fragezimea si gustul specific sa fie cat mai bine puse in valoare.

Sosul este o combinatie de sos brun (preparat in mod traditional, dintr-un fond obtinut din oase si legume rumenite la cuptor si apoi mijotate lent, ore in sir, ca lichidul sa absoarba complet gustul, aroma si culoarea) si smantana. Garnitura recomandata de noi sunt cartofii rumeniti la cuptor.

Vanatul este, de obicei, greu de gatit de catre neprofesionisti. Presupune cunoasterea buna a modului in care se comporta carnea, experienta, talent in a combina gusturile si aromele, indemanare si incredere in sine insusi. La Bistro GUXT muschiul este gatit in asa fel incat nu doar ramane fraged si suculent, dar isi pastreaza integral gustul specific si bogat de vanat, pus foarte bine in valoare de combinatia de sos brun si smantana.

Ca mentiune, sosul brun este preparat in mod traditional, ca la carte, din oase de vita si legume (ceapa, morcovi si tulpini de telina) rumenite bine la cuptor si fierte apoi ore in sir, pana ce lichidul se reduce la jumatate, iar ceea ce ramane este bogat in culoare, gust si aroma.
Acest lichid, cel ramas dupa reductie, este degresat si apoi aromatizat cu dafin, cimbru si piper, dupa care este redus a doua oara, pana ce, la racire, capata o consistenta groasa, gelatinoasa.
Ca urmare, sosul nostru este plin de gust si aromat, robust dar si rafinat, caci va fi imblanzit de adausul de smantana dulce si grasa.

Bauturi recomandate

Bere: Schneider Weisse TAP 6 / Weltenburger Asam Bock / Gouden Carolus Classic
Vin: Corcova Cabernet Sauvignon, Merlot & Merlot / Corcova Syrah Reserva / Prince Stirbey Cuvee Novac Genius Loci / Licorna Serafin Cabernet Sauvignon