Piept de rata cu morcovi glazurati cu chimen, miere si portocala

Piept de rata cu morcovi glazurati cu chimen, miere si portocala

Pieptul de rata este o carne care aduce a vanat, rosie, servita de obicei usor facuta (medium rare), pentru a aduce in farfurie o aroma pamantie, usor grasa.

Pieptul de rata este asezonat cu chimen si flori de lavanda, apoi facut in tigaie. E important sa ne specificicati cum il vreti facut, intre putin (in sange) si bine facut.

Morcovii sunt blansati si apoi trasi la tigaie cu unt, chimen, lavanda, miere si suc de portocala pana se caramelizeaza usor.

Frunzele de spanac folosite sunt de gradina, aduse de la o ferma din apropiere de la un Fermier pasionat in a incerca soiuri noi pentru a le gasi pe cele mai gustoase.

Ne aprovizionam de 2-3 ori pe saptamana cand Carmen, Chef-ul nostru, alege personal ingredientele in functie de prospetime, calitate si provenienta (sustinem produsele Romanesti de calitate) . Nu putem garanta ca o sa avem aceste produse in fiecare saptamana sau sezon, dar vom depune toate eforturile in acest sens.

Bauturi recomandate:

Bere: Weltenburger Asam Bock / Kasteel Donker / St. Feuillien Bruin

Vin: Syrah Corcova / Cuvee Genius Loci Stirbey

Alergeni:Lapte sau alte lactate