Primator Exkluziv si tarta cu ceapa caramelizata este una dintre asocierile de bere cu mancare cele mai placute papilelor gustative. Bistro GUXT este unul dintre putinele restaurante din lume unde pentru toate preparatele culinare din meniu, de la supe la deserturi, sunt propuse beri cu care acestea se pot potrivi, scopul fiind acela de a oferi publicului o experienta gastronomica deosebita.

Video – Asocieri de bere cu mâncare la Bistro GUXT

Primator Exkluziv si tarta cu ceapa caramelizata

Tarta cu ceapa caramelizata este una dintre gustarile din meniul nostru. Este formata dintr-o crusta de aluat fraged, copt pana ce se rumeneste frumos. Crusta de aluat este umpluta cu ceapa caramelizata la foc lent, pana ce se face aurie si devine dulceaga. Peste umputura de ceapa este asezata o felie de branza moale, cu o cantitate moderata de mucegai albastru; branza are gust dulce si usor sarat, foarte placut. Felia de branza este gratinata, dupa care peste ea se asaza o mana de frunze de fetica, stropite cu o vinegreta pe baza de ulei de masline extra virgin si otet balsamic alb.

Primator Exkluziv este o bere brasata in stil doppelbock, in Republica Ceha. Are 7,5% alcool, este destul de corpolenta si ofera, in gust si in aroma, note de paine, biscuiti, caramel, miere, stafide, curmale uscate, mirodenii si note foarte fine de alcool. Pentru concentratia sa, alcoolul din acest doppelbock este foarte bine integrat si mascat de celelalte gusturi si arome.
Carbonatarea nu este prea vivace, dar are un nivel indeajuns de bun pentru a spala cavitatea bucala de stratul de grasime pe care il lasa branza din componenta tartei.

Notele de paine si biscuiti din bere se potrivesc cu gustul adus de crusta de aluat, iar cele de caramel cu cele aduse de dulceata cepei. Usoara aciditate a vinegtretei care stropeste frunzele de fetica, impreuna cu notele sarate din branza, sunt completate de notele de mirodenii, fructe negre si miere aduse de bere.

Combinatia de Primator Exkluziv si tarta cu ceapa caramelizata este una complexa si rafinata. Fiecare dintre cele doua componente este delicioasa, pe cont propriu. Asocierea lor este mai mult de atat. Iti ofera senzatia unui lucru deosebit, fara defecte, fiecare imbucatura fiind perfecta prin ea insasi. Papilele gustative sunt in prima clipa coplesite, dar amareala si carbonatarea berii le curata si le improspateaza, lasandu-le tanjind dupa urmatoarea imbucatura.
Tarta cu ceapa caramelizata si branza cu bere Primator Exkluziv
Primator Exkluziv si tarta cu ceapa caramelizata este o asociere care poate fi incercata la Bistro GUXT alaturi de alte astfel de asocieri, la fel de reusite:
Tort de ciocolată, cafea și migdale cu bere Barista Chocolate Quad
Creveti cu sos picant de lapte de cocos si Schneider Weisse TAP 1

Nota:
Cei care doresc sa afle mai multe detalii despre stilul doppelbock sunt invitati sa parcurga acest material.