Pastele de curry thailandeze

Pastele de curry thailandeze sunt condimente specifice uneia dintre cele mai spectaculoase bucătării din lume, devenită faimoasă în ultimii 25 de ani în întreaga lume. Aceste paste reprezintă baza de asezonare pentru curry-urile thailandeze, atât pentru cele mai rafinate, ale căror sosuri sunt preparate cu lapte de cocos, cât şi pentru cele mai rustice, la care se foloseşte un fond simplu, sos de roşii sau chiar doar apă.

Ingredientele din care sunt formate pastele de curry thailandeze

În meniul de la Bistro GUXT se regăsesc câteva preparate culinare de inspiraţie asiatică, cu sosuri din lapte de cocos, a căror asezonare foloseşte pastele de curry thailandeze. Pastele de curry thailandeze sunt amestecuri de ingrediente picante, aromate şi iuţi, printre care se numără galangal, lemongrass, rădăcini de coriandru, frunze de limetă kaffir, ardei iuţi, zahăr de palmier, usturoi, haşme asiatice, arahide prăjite, mirodenii (coriandru, chimion, curcuma, nucşoară, scorţişoară, cardamom verde) etc., funcţie de tipul pastei de curry.

Folosim în special pasta de curry masaman şi pasta de curry roşu, pe care le cumpărăm ori de câte ori avem ocazia direct din Thailanda, fiindcă dorim să lucrăm doar cu paste de curry lucrate cât mai tradiţional şi de cât mai bună calitate.

Cu ce băuturi se pot asocia preparatele picante şi iuţi din bucătăria asiatică

Pastele de curry thailandeze, picante, iuţi şi aromate, dau sosului dulceag, pe bază de lapte de cocos, aromă şi gust extraordinare, complexe şi rafinate. Curry-urile gătite la noi sunt atât de gustoase şi de proaspete încât pot crea dependenţă.

Adăugaţi la aceste calităţi şi ceea ce poate oferi asocierea lor cu berile potrivite. Din păcate, vinurile nu pot face faţă cu succes unei astfel de alăturări, căci aromele puternice, iuţi şi picante fac ca vinurile albe să pară plate şi lipsite de orice savoare, iar vinurile roşii, mai bogate în tanini, sunt distorsionate, părând amare şi astringente.

Berile în schimb, pot forma cu aceste preparate culinare asocieri spectaculoase. Sunteţi bineveniţi să gustaţi preparatele noastre, asezonate folosind pastele de curry thailandeze:
Piept de pui cu sos picant de arahide – asociat cu o bere stil weizenbock, cum este Schneider Weisse TAP 6
Creveţi cu sos picant de lapte de cocos – asociaţi cu o bere stil weissbier, cum este Schneider Weisse TAP 1

Nota

Pentru cei interesaţi să afle mai multe amănunte despre pastele de curry thailandeze, acest text ar putea fi folositor.
Pentru cei care încă nu sunt complet lămuriţi ce fel de preparate culinare sunt cele numite, în mod generic, curry, recomand acest articol.
Pentru cei care doresc să încerce să gătească acasă folosind pastele de curry thailandeze, acest material ar putea fi lămuritor.Pastele de curry thailandeze sunt condimente specifice uneia dintre cele mai spectaculoase bucătării din lume, devenită faimoasă în ultimii 25 de ani în întreaga lume. Aceste paste reprezintă baza de asezonare pentru curry-urile thailandeze, atât pentru cele mai rafinate, ale căror sosuri sunt preparate cu lapte de cocos, cât şi pentru cele mai rustice, la care se foloseşte un fond simplu, sos de roşii sau chiar doar apă.

Ingredientele din care sunt formate pastele de curry thailandeze

În meniul de la Bistro GUXT se regăsesc câteva preparate culinare de inspiraţie asiatică, cu sosuri din lapte de cocos, a căror asezonare foloseşte pastele de curry thailandeze. Pastele de curry thailandeze sunt amestecuri de ingrediente picante, aromate şi iuţi, printre care se numără galangal, lemongrass, rădăcini de coriandru, frunze de limetă kaffir, ardei iuţi, zahăr de palmier, usturoi, haşme asiatice, arahide prăjite, mirodenii (coriandru, chimion, curcuma, nucşoară, scorţişoară, cardamom verde) etc., funcţie de tipul pastei de curry.

Folosim în special pasta de curry masaman şi pasta de curry roşu, pe care le cumpărăm ori de câte ori avem ocazia direct din Thailanda, fiindcă dorim să lucrăm doar cu paste de curry lucrate cât mai tradiţional şi de cât mai bună calitate.

Cu ce băuturi se pot asocia preparatele picante şi iuţi din bucătăria asiatică

Pastele de curry thailandeze, picante, iuţi şi aromate, dau sosului dulceag, pe bază de lapte de cocos, aromă şi gust extraordinare, complexe şi rafinate. Curry-urile gătite la noi sunt atât de gustoase şi de proaspete încât pot crea dependenţă.

Adăugaţi la aceste calităţi şi ceea ce poate oferi asocierea lor cu berile potrivite. Din păcate, vinurile nu pot face faţă cu succes unei astfel de alăturări, căci aromele puternice, iuţi şi picante fac ca vinurile albe să pară plate şi lipsite de orice savoare, iar vinurile roşii, mai bogate în tanini, sunt distorsionate, părând amare şi astringente.

Berile în schimb, pot forma cu aceste preparate culinare asocieri spectaculoase. Sunteţi bineveniţi să gustaţi preparatele noastre, asezonate folosind pastele de curry thailandeze:
Piept de pui cu sos picant de arahide – asociat cu o bere stil weizenbock, cum este Schneider Weisse TAP 6
Creveţi cu sos picant de lapte de cocos – asociaţi cu o bere stil weissbier, cum este Schneider Weisse TAP 1

Nota

Pentru cei interesaţi să afle mai multe amănunte despre pastele de curry thailandeze, acest text ar putea fi folositor.
Dacă nu sunteţi complet lămuriţi ce fel de preparate culinare sunt cele numite, în mod generic, curry, recomand acest articol.
Pentru cei care doresc să încerce să gătească acasă folosind pastele de curry thailandeze, acest material ar putea fi lămuritor.