La Bistro GUXT încecăm să readucem în atenția publicului genul de bucătărie rafinată, de inspirație franceză, care în perioada interbelică era proprie clasei mijlocii și a celei superioare. Industriașii, avocații, politicienii, înalta funcționărime, medicii, diplomații etc. erau cei care își permiteau să mănânce lucruri nu doar bine gătite și gustoase, ci și rafinate, fine, deosebite.

Trufele au fost prețuite în acea perioadă, iar în ultimii 5-10 ani au revenit în atenția publicului cu o oarecare dare de mână. Pe lângă faptul că după șofran trufele sunt cele mai scumpe mirodenii, calitatea și disponibilitatea lor diferă funcție de varietate și de sezonalitate.

Alegerea ingredientelor dintr-un meniu este rezultatul unui compromis: ne dorim gust și aromă, cu alte cuvinte calitate cât mai bună, dar la un preț care să nu îndepărteze clienții spre care țintim.
Așa cum spuneam într-un material anterior, disponibilitatea permanentă a unui ingredient, la calitate și preț constante, este de cea mai mare importanță și poate afecta decisiv compromisul de care aminteam mai sus.

Ținând cont de toare acestea, alegerea ni s-a îndreptat spre o tocătură de trufe și hribi, “legată” cu ulei de măsline extra virgin. Are gust și aromă îndeajuns de puternice și un preț rezonabil. În plus, produsul este disponibil tot timpul anului, indiferent de sezon, și oferă întotdeauna aceeași calitate.

Folosim această tocătură de trufe doar în trei dintre preparatele noastre, dar toate trei se vând excepțional și sunt de fiecare dată lăudate fără rezervă de cei care le-au gustat.
Ne-am bucura să faceți parte dintre cei care se pot bucura de un mousse din ficăței de pui și rață, cu trufe și confit de ceapă, de mușchiul de cerb gătit într-un sos pe bază de smântână, sos brun și trufe, sau de mușchiul de vită în sos brun cu trufe. Și atenție!, vorbim aici de un sos brun făcut tradițional, din oase de vită și legume stropite cu pastă de roșii și rumenite la cuptor, după aceea fierte molcom ore în șir, până ce li se extrage toată savoarea și culoarea.

Toate aceste trei preparate, însoțite de pâine de casă și de berile sau vinurile potrivite, vă pot oferi o experiență deosebită, pe care nu o veți uita atât de repede.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre trufe, istoria lor, tipologie, mod de utilizare în bucătărie și altele apelați la acest material. Sper să vă fie de folos.